Wednesday, May 19, 2010

Prijs voor Letterkunde van de Vlaamse Provincies 2009 voor Roger Van Ransbeek en Willy Roggeman

Roger Van Ransbeek met zijn werk "Is daar iemand? " en Willy Roggeman met zijn bundel "Cadenas" hebben de Prijs voor Letterkunde van de Vlaamse Provincies 2009 gekregen. Beide auteurs ontvangen dankzij de bekroning 4.957 euro.

De deputaties van de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen hebben voor de prijzen het voorstel van de interprovinciale jury gevolgd. De laureaat van de prijs 2009 voor een toneelstuk, tv- of radiospel, Roger Van Ransbeek, zal door de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant worden gehuldigd. De laureaat van de prijs 2009 voor een verzenbundel, Willy Roggeman, wordt door de deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen in de bloemetjes gezet.

Van Ransbeek schreef "Is daar iemand? " in 2008 voor het Raamtheater. In datzelfde jaar verscheen "Cadenas" van Roggeman. De jury's voor beide prijzen werden telkens voorgezeten door Ludo Helsen, gedeputeerde van de provincie Antwerpen, en telden vertegenwoordigers van alle Vlaamse provincies. (belga/ddh)

Uit: De Morgen, 19.05.2010.

Zie ook: http://peterwullen.blogspot.com/2010/04/uit-practicum-of-het-steriele-schrijven.html

http://peterwullen.blogspot.com/2010/03/interview-met-peter-w.html

No comments: